Device Details

Device Overview

Name/Version: noteEnveloper 1.0
Author: b3nny  
Description: This devices provides 3 seperate ADSR envelopes on a midi track.
These 3 envelopes can each control any device parameter in your live set.

attack is triggered by note-on
release is triggered by note-off
(might add a legato-mode)

parameter range is set by using the range sliders highlighted in red on the screenshot.

i think its self explanatory, but i could be wrong :)

all comments welcome

(3rd of January, 2012: device has been updated, due to reports of inconsistent behaviour)
 

Device Details

Downloads: 653
Tags utility
Live Version Used: 8.2.7
Max Version Used: 5.1.9
Date Added: Aug 03 2011 09:26:07
Date Last Updated: Mar 12 2012 19:38:03
Average Rating -n/a-
Rate this device: (must be logged in to rate devices login)
Device Type: midi_device
URL (optional): http://b3nny.eu/max.html
License (more info): None

Device Files

Device File: noteenveloper.amxd
 


Comments

it doesn't load the devices ... i dont know y ...


im using ableton live 8.2.2 ... with max 5.1.0



can you be more specific?

what happens when you try to drag the device to a midi track?

I put it in a midi track ... and pressed the "select device" button ..then I go to the " channel device parameter" page ... but it doesnt load the devices ... :/

Im using windows by the way ..

it was developed on windows, so that shouldn't be a problem.

Have you tried upgrading to the most recent version of max5 ?

It was developed on 5.1.8, and I have no way to test with earlier versions here.
Maybe you could take a screendump / copy the text from the max message window, to help locate the problem.

Doesn't work. It lets me select the device parameter, but nothing happens.
Running Live 8.2.5 and Max 5.1.9

Here is a screen shot of it in action, and doing nothing.

http://imageshack.us/photo/my-images/853/45630188.png/

Oh, and I've tried it on a single device as well. I dropped an AMP in and tried applying the envelope to the Dry/Wet parameter to no avail...

I think that the problem is that you haven't set the control range on the enveloper device. Note the three red rectangles in the screenshot, that's where you set the range.

Try clicking those in your set, hope it helps.

That was my problem indeed. I can't believe I missed that. Seems obvious now.

Thanks for you help. This is exactly what I needed.

It would be nice if we had a map button like the standard m4l devices have. 3 drop downs is a bit tedious.

Still great device, thanks!

that's a good idea, I will definitely take it into consideration for the supposed update ;)

Another suggestion!

Currently if you have glide setup in your synth, when you press the next key to glide to, the envelope starts over, then drops to zero as soon as the first note is released.

A button to turn glide on/off for each envelope would be great.

Thanks again for your hard work!

Login to comment on this device.

[ browse device library ]